Fyra nya affärer för Waystream, totalt värde 2,8 MSEK

- SavMAN, Öresundskraft, Pite Energi och Borås Elnät bygger ut och uppgraderar 

Waystream, som utvecklar och säljer avancerad digital infrastruktur så som switchar och routrar för fiberbaserade bredbandsnät, har via sin partner NetNordic AB i Sverige fått fyra nya order avseende accessutrustning. Det totala ordervärdet för de fyra nya affärerna är 2,8 miljoner kronor.

Accessutrustningen i form av ASR6000, som är en lager 3 Gigabit ethernet accesswitch, levereras under december månad i år till SavMAN AB, som ägs av Sävsjö Kommun och Sävsjö Energi AB, Öresundskraft AB, Pite Energi AB samt Borås Elnät. Utrustningen kommer användas dels i den pågående nybyggnationen av fibernät och dels för uppgraderingar till Gigabit.

– Vi är glada över att SavMAN, Öresundskraft, Pite Energi och Borås Elnät väljer nätverksutrustning från Waystream. Utbyggnaden innebär att fler får tillgång till snabbt internet vilket är nödvändigt för Sverige. Uppgraderingen till Gigabit är ett bevis på att man förstår att kapaciteten för framtiden behöver utökas i takt med allt mer tv streamas via nätet, säger Johnny Hedlund, vd på Waystream.  

Fibernät är den snabbast växande bredbandsteknologin i Sverige och Sverige är ett av sju länder inom Europa som idag har fler än 1 miljon fiberanslutningar. Enligt PTS rapport ”Svensk Telekommarknad första halvåret 2016” ökade antalet abonnemang via fiber med 17 procent, vilket motsvarar 262 000 abonnemang. Totalt vid halvårsskiftet uppgick antalet abonnemang via fiber till 1,8 miljoner i Sverige.[1]

För mer information, vänligen kontakta:

Johnny Hedlund, VD Waystream 
Mobil: +46 (0) 734 – 38 23 29 
Email: johnny.hedlund@waystream.com

Om Waystream 
Waystream säljer och utvecklar avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda tillförlitliga och användarvänliga nätverkstjänster med hög funktionalitet. Våra produkter är smarta, lätta att använda och hantera samt designade för att skapa bästa möjliga upplevelse hos slutanvändaren.

Bolagets aktie är listad på NASDAQ First North. Waystreams Certified Adviser är Avanza Bank. 

Denna information är sådan information som Bolaget är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 22 december 2016 kl. 16:20 CET.