Waystream tar en större affär med ett svenskt stadsnät

STOCKHOLM 2010-10-01. Waystream har fått en större beställning omfattande 7 000 anslutningar på access-switchen ASR8000 från Netnordic Sverige AB avseende installation i ett svenskt stadsnät. Med ASR8000 blir det möjligt för stadsnätet att leverera tjänster i upp till 10Gbit/s hastighet till sina kunder.  

Affären som genomförs via Waystreams partner Netnordic Sverige AB innebär att leveranserna startar efter nyår 2021.

”Vi ser ett ökat behov på marknaden av 10Gbit/s i accessen och Waystream´s produkter är en viktig delkomponent i våra helhetslösningar för stadsnät.”, säger Robert Malm, VP för Networks på NetNordic Sverige AB.  

För dagens stadsnät är det viktigt att kunna erbjuda sina invånare och näringsidkare en modern och flexibel infrastruktur för att behålla konkurrenskraft och driva innovation. 

”I dessa Corona-tider är vikten av ett snabbt och tillförlitligt bredbandsnät extra stor. Det skapar de bästa förutsättningarna för att jobba hemifrån, delta i distansundervisning, ta del av underhållning, gaming och mycket mer. Med hjälp av ASR8000 kommer nu ytterligare ett svenskt stadsnät att ha ett toppmodernt bredbandsnät med den senaste tekniken som skapar maximal samhällsnytta för invånarna”, säger Fredrik Nyman, produktchef på Waystream. 

ASR8000 är Waystreams flaggskeppsprodukt. Med 28 eller 52 anslutningar i varje switch beroende på modell som stödjer upp till 10Gbit/s och som dessutom inkluderar telemetri och avancerad tjänstediagnostik är det den ledande access switchen för stadsnät. 

ASR8000 är en av få produkter på marknaden som är anpassad för att möta de svenska lagkraven gällande kemikalier i elektronik. Samtidigt stödjer den avancerade funktioner för tjänsteleverans och trafikseparation som passar alla stadsnät och operatörer. 

Framtidssäkerhet är en av nyckelegenskaperna i ASR8000. I takt med att hastigheten på Internettjänster stiger och allt fler funktioner hamnar i molnet krävs högre överföringshastigheter både för privatpersoner och företag. 

 "Vi ser en utveckling mot mer komplexa tjänster som kräver hög hastighet, hög tillgänglighet och snabba responstider. Vår nya switch, ASR8000, är framtagen för att möta det behovet och det är förstås glädjande att få det bekräftat av nya stadsnätsbyggare", säger Fredrik Nyman, produktchef på Waystream. 

ASR8000 finns i modeller med 24 eller 48-portar med 10Gbit/s och i varianter som även klarar ett utökat temperaturintervall. 

Susanne Torrbacka, tf VD
Tel +46 (0) 70 553 20 20. E-post susanne.torrbacka@waystream.com

Susan Rose, Presskontakt
Tel +46 (0) 73 300 30 10. E-post susan.rose@waystream.com

Waystream utvecklar nätverksprodukter för kommunikation över fiber som är tillförlitliga, enkla att drifta och som levererar fantastiska tjänster. Detta gör det möjligt för våra kunder att bygga näten snabbare, mer robusta och med bättre avkastning och mer nöjda användare. Waystream grundades 2001 med visionen att främja ett globalt kommunikationsnät som kopplar samman människor, därför att kommunikation skapar utveckling och innovation som gör världen bättre.

Bolagets aktie är listad på Nasdaq First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Advisor är FNCA Sweden AB. info@fnca.se, +46(0)8-528 00 399