Waystream får ny uppföljningsorder från Fibia Danmark

Waystream, som utvecklar och säljer fiberbaserad bredbandsutrustning, har via sin partner Conscia A/S i Danmark fått ytterligare en order från Fibia Danmark. Fibia Danmark är Danmarks största fibersammanslutning och organisationen har totalt dragit fiber som kan nå över 200 000 hushåll och företag. Uppföljningsorderns värde uppgår till cirka 1 MSEK.

Den accessutrustning som Fibia nu har köpt består av ASR6000 med tillbehör och ska användas till fortsatt utbyggnad och inkoppling av slutkunder. Fibia har idag cirka 70 000 aktiva kunder, främst på Själland och Östjylland.

Fibernät är den snabbast växande bredbandsteknologin i Danmark det finns en starkt växande efterfrågan av snabbare uppkoppling och dataöverföring i Danmark på en övergripande nivå. Under 2014 ökade antalet bredbandsabonnenter via fiber med 18,7 procent, vilket innebär att vid 2014 års slut fanns det 399 000 fiberabonnenter i Danmark. [1]

– Fibia är en stor kund till oss och vi är självfallet mycket glada över att få fortsatt förtroende att leverera utrustning till deras fibernätverk. Fibia är ett gott exempel på hur energibolag tillsammans kan bilda en stark och konkurrenskraftig spelare i bredbandsbranschen, säger Johnny Hedlund, VD på Waystream.

Under de kommande åren förväntas marknaden för fiber att fördubblas i Europa och fjolårets 31 miljoner anslutningar förväntas bli upp emot 62 miljoner inom 4 år. Det innebär att drygt 20 % av Europas hushåll kommer vara anslutna till fibernät år 2019 (FTTH/FTTB). [2]

För mer information, vänligen kontakta:
Johnny Hedlund, VD Waystream
Mobil: +46 (0) 734 – 38 23 29
Email: johnny.hedlund@waystream.com

Om Waystream
Waystream säljer och utvecklar avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, av högsta kvalitet. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda tillförlitliga och användarvänliga nätverkstjänster med hög funktionalitet. Våra produkter är smarta, lätta att använda och hantera samt designade för att skapa bästa möjliga upplevelse hos slutanvändaren.

Bolagets aktie är listad på NASDAQ OMX First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är Avanza Bank.


[1] https://erhvervsstyrelsen.dk/telestatistik-andet-halvaar-2014

[2] European FTTH Forecast, 2014-2019 - Graham Finnie, Analyst at Large, Heavy Reading