Waystream får uppföljningsorder från norska Homenet via sin partner Netnordic AS

Waystream, som utvecklar och säljer accessutrustning till fiberbaserade bredbandsnät, har via sin partner Netnordic AS i Norge fått en uppföljningsorder gällande accessutrustning från bredbandsleverantören Homenet.

Homenet, som fokuserar på privatmarknaden, har drygt 60 000 kunder och är en av Norges snabbast växande bredbandsoperatörer. I sin fortsatta utbyggnad av fibernät har Homenet beslutat sig för att använda ASR6000, vilket är Waystreams mest sålda produkt. Waystreams utrustning kommer att levereras omgående.

– Homenet är en stor kund till oss och vi är självfallet mycket glada över att få fortsatt förtroende att leverera utrustning till deras fibernätverk. Tillsammans med vår partner Netnordic ska vi se till att Homenet kan fortsätta leverera snabbt bredband med den bästa kundupplevelsen till sina kunder i Norge, säger Johnny Hedlund, VD på Waystream.

I Europa förväntas marknaden för fiber att fördubblas under kommande år och fjolårets 31 miljoner anslutningar förväntas bli upp emot 62 miljoner inom 4 år. Det innebär att drygt 20 % av Europas hushåll kommer vara anslutna till fibernät år 2019 (FTTH/FTTB). (1)

För mer information, vänligen kontakta:

Johnny Hedlund, VD Waystream
Mobil: 46 (0) 734 – 38 23 29
Email: johnny.hedlund@waystream.com

Om Waystream

Waystream säljer och utvecklar avancerad digital infrastruktur, såsom switchar och routrar, av högsta kvalitet. Med våra produkter och vår expertis är det möjligt för telekomoperatörer och tjänsteleverantörer att erbjuda tillförlitliga och användarvänliga nätverkstjänster med hög funktionalitet. Våra produkter är smarta, lätta att använda och hantera samt designade för att skapa bästa möjliga upplevelse hos slutanvändaren.

Bolagets aktie är listad på NASDAQ OMX First North under namnet WAYS. Waystreams Certified Adviser är Avanza Bank.


(1) European FTTH Forecast, 2014-2019 - Graham Finnie, Analyst at Large, Heavy Reading